Over de oprichter, Edith van den Anker

Ik groeide op in een hardwerkend fruittelers gezin, waarbij mijn vader ook nog eens wethouder van de plaatselijke gemeente was. Gesprekken aan tafel gingen over appels, peren en politiek. Geen onderwerpen waar ik zelf warm voor liep. Ik dook in boeken en las volgens mijn moeder de hele bibliotheek. Wat ik daarnaast leerde was hard werken, down to earth zijn en in God geloven. Als super sensitief kind was dat vaak aftasten. Want hoe verhoud je je als je voelt dat dingen niet matchen met jouw waarden en waarheden? 

Na mijn VWO diploma wilde ik antropologie gaan studeren. Echter, volgens mijn ouders was daar geen droog brood in te verdienen en de studie werd van de baan geveegd. Ik paste me aan. Ik ging hard werken, net als zij. Niet in het fruit of in de politiek, maar in de elektronica. Na een paar maanden gewerkt te hebben overleed plotseling mijn baas en de andere eigenaar vroeg me het werk van zijn zakenpartner over te nemen; export van elektronica componenten. Niet gehinderd door enige sales of elektronische kennis ging ik aan de slag. Gewoon hard werken, m’n appel boerenwijsheid gebruiken, leuke, positieve mensen aannemen en veel plezier hebben. Op deze manier leerde ik mensen, organisaties en culturen over de hele wereld kennen, het internationale zakendoen en het leiden van een snel groter wordend team en organisatie. In feite een learning on the job “commerciële antropologie”.

Toen ik kinderen kreeg verruilde ik mijn internationale carrière voor een MT-functie bij een gerenommeerd nationaal werving, selectie en assessment bureau. Hier leerde ik Nederlandse bedrijven, branches, directies en hun medewerkers kennen en bouwde snel een groot netwerk op. Mijn ervaring en feeling voor mensen werd hier razendsnel verdiept. Ondersteund en onderbouwd door studies en trainingen op gebied van psychologie, communicatie, sales, leiderschap, coaching, presenteren.

Er zat 1 opleiding bij die mijn wereld, zowel zakelijk als privé, positief op zijn kop zette; The Work van Byron Katie. Een snelle manier om stressvolle gedachten te onderzoeken en te kantelen. Want los van wat ik leerde aan coachingtechnieken om directeur-eigenaren en hun directieteam te begeleiden in het (opvolgings)proces werd mijn eigen leven veel leuker en makkelijker en ging ik voor het eerst wat zachter kijken en werken. Zachter werken, met meer resultaat.

Ik kwam erachter dat mijn echte passie lag bij het ontwikkelen van mensen en besloot een eigen bedrijf te starten. Ik dacht ik dat ik alles wist en alles aan kon.

Echter, dat beeld viel in duigen toen ik eind 2012 een diagnose van een ongeneeslijke, zeldzame ziekte kreeg met een bijzonder slechte prognose. Na eerst een paar maanden in een diagnose shock te hebben gezeten startte ik mijn eigen zoektocht naar genezing. En ik besefte me al snel hoe weinig ik wist. En toen begon mijn echte opleiding. Ik leerde van professoren en doctoren uit Japan, China, Europa en de VS tot verlichte meesters uit het Verre Oosten en alles wat daar tussen zat. Ik besefte dat ik nog steeds veel te hard keek en veel te hard werkte, vooral in mijn mind. Mijn hoofd was druk en stond nooit stil. Ik stond continu in de overlevingsmodus en mijn adem zat hoog dus mijn lichaam kreeg veel te weinig zuurstof. Zo creëerde ik onbewust mijn eigen adrenaline verslaving.

Ik leerde en ervaarde hoe je de geest tot rust brengt en hoe je vanuit die rust plannen kan maken en ideeën tot tastbare werkelijkheid kunt creëren. Ik leerde mijn lichaam te gebruiken als guidance system en hier meer op te vertrouwen dan op mijn overheersende mind. Als klap op de vuurpijl ontdekte ik de wijsheid achter frequenties en vibraties; dat, zoals Einstein als verkondigde, alles energie is en alles een bepaalde frequentie/vibratie heeft die je naar je toetrekt of van je afstoot. En dat het het lekkerst en makkelijkst leeft als je jezelf een hoge frequentie toestaat waardoor je resoneert met hoogfrequente gebeurtenissen en denkt in kansen en oplossingen. Maar ook dat je je eerst met jezelf moet verbinden, met je eigen binnenwereld voordat je echt verbinding met je buitenwereld kan hebben. 

Alles wat ik geleerd heb en al het nieuwe wat ik elke dag bijleer test ik uit op mezelf. Als het werkt deel ik het meteen met de uplifters die samen met me werken aan High Vibrational People en verwerken we het meteen in onze programma’s.  Dit vergaren van kennis en wijsheid is voor mij de hoogste vorm van rijkdom en overvloed. Ik voel me dankbaar dat ik dit werk mag doen.

0 Shares

Edith van den Anker

Founder | Uplifter, Coach | Author | Expert of family businesses
Scroll naar top
× Wat kunnen we voor je doen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday
0 Shares
Share
Tweet